Sikh Women Association of Montreal

HAYVANCILIK

Hibrit otomobillerin daha yeni bir türü olan PHEV, tamamen elektrikli otomobillerden önceki son adım olarak görülebilir. Örneğin hibrit bir araçta frene basıp aracı durdurduğunuzda benzinle rölantide çalışmak yerine muhtemelen pilden gelen elektrikle sessizce çalışmaya devam ediyor. Arabaya tekrar gaz verildiğinde içten yanmalı motor yeniden devreye giriyor. Ancak şarj istasyonlarının sayısı global çapta hala sınırlı diyebileceğimiz bir seviyede.

Kafa karıştırıcı bir biçimde BEV olarak da adlandırılan EV’ler, akaryakıtı itme gücüne dönüştüren içten yanmalı bir motor bulundurmuyorlar. Bunun yerine EV olarak sınıflandırılan elektrikli araçlar sadece bir ya da birkaç büyük pil vasıtasıyla çalışıyor. Hibrit otomobiller ayrıca iki motorun eş zamanlı çalıştığı “paralel” ve iki motorun gücünün birbirinden ayrı çalıştığı “seri” hibrit otomobiller olarak da ayrılır. Paralel hibrit otomobillere elektrik motoru, fosil yakıtlı motora güç sağlarken; diğerinde asıl güç kaynağı elektrik motorudur ve fosil yakıtla çalışan motor bu asıl güç kaynağına güç verir. Her iki sistemin karışımından da “seri-paralel hibrit otomobiller” oluşur. PHEV de İngilizce “plug-in hybrid vehicle” yani ” şarj edilebilir hibrit otomobil” kelimelerinin kısaltması.

Size uygun tamamen elektrikli BMW modelinizi seçerek, eşsiz sürüş keyfini yaşarken, sürdürülebilir bir geleceğe öncülük edin. Tamamen elektrikli BMW i modelleri şimdi özel teklif ve finansman koşulları ile Borusan Otomotiv BMW Yetkili Satıcılarında. Size uygun tamamen elektrikli BMW modelinizi seçerek, eşsiz sürüş keyfini yaşarken sürdürülebilir bir geleceğe öncülük edin. HEV, hafif hibrit otomobiller (MHEV), prizle şarj edilebilir hibrit otomobiller (PHEV) olarak alt türlere ayrılır. Bir elektrikli motor sahip olduğu tüm gücü verimli şekilde ve anında kullanabiliyor. En başından itibaren sahip olduğunuz maksimum tork sizi vites değiştirmenize gerek kalmadan azami hıza ulaştırıyor.

Elektrikli otomobillerin şarj edilmesi

  • Bir elektrikli motor sahip olduğu tüm gücü verimli şekilde ve anında kullanabiliyor.
  • Konforlu şarj altyapısı dahilinde modern şarj teknolojileri hakkında daha fazla bilgi edinin.
  • BMW i Serisi elektrikli otomobil modelleri yenilikçi teknoloji ve malzemeleri etkileyici tasarım ve en üst düzeyde verimlilikle bir araya getiriyor.
  • Bunun yerine EV olarak sınıflandırılan elektrikli araçlar sadece bir ya da birkaç büyük pil vasıtasıyla çalışıyor.
  • İhtiyaçlarınız doğrultusunda sizin için doğru olan aracı seçebilmeniz için EV, HEV ve PHEV arasındaki temel farkları burada bulabilirsiniz.
  • MHEV modelleri, prizle doğrudan şarj edilebilir bataryalara sahip değildir.
  • “Elektrikli otomobil dünyası”na giden yolun ilk adımı hibrit otomobillerle atıldı.
  • Aynı zamanda neredeyse sessiz elektrikli motor size yeni ve rahat bir sürüş deneyimi sağlar.
  • PHEV’ler bu özellikleriyle benzin motoruna tamamlayıcı olmak veya klimayı çalıştırmak gibi yardımcı işlevleri yerine getirmek için temelde var olan hibritlere nazaran önemli ölçüde avantajlı konumdalar.
  • Örneğin araç yavaşlarken, bu enerjiye ihtityaç olmadığında, fren kuvveti motorun tersine çalışması ve bundan enerji üretilmesi için toplanır.

Plug-in hibrit elektrikli araçlar olarak da ifade edilen bu tür, EV’ler ile HEV’lerin bir kombinasyonu olarak düşünülebilir. PHEV’ler hem benzin hem de pil gücüyle çalışacak şekilde üretilmekteler. En önemli nokta ise aracın gücünü, fişle şarj edilen pilinden alması.

BYD SEAL U EV

Ancak gerçekte konu EV’yi çatı olarak ifade etmekten çok daha fazla nüans barındırıyor. Bazıları özellikle pille çalışırken hibrit olarak bilinen bir kısmı da akaryakıt ve pilin kombinasyonuyla hareket etmekte. Motor ve batarya elektrikli otomobilin gövdesinin altında yer alıyor. Bu sayede otomobil yolda olduğu kadar virajlarda da sağlam şekilde zemine oturuyor.

HEV, MHEV, PHEV ve BEV gibi isimlendirmeler de daha çok işte bu geçişle ilgili. Söz konusu elektrikli araçlar olduğunda hiç kimse yokken sahnede sadece hibritler vardı! Ancak araştırmalar otomobillerin günde ortalama 70 km’den bile daha az kullanıldığını gösteriyor. Yani elektrikli otomobiller zannedildiğinden çok daha az sıklıkta şarj edilmeyi gerektiriyor. Bloomberg’e göre tamamen pille çalışan EV’ler artık ABD’deki yeni araba satışlarının yüzde 5’ini oluşturuyor.

Pil tükendiğinde araç hibritlerde olduğu gibi sadece benzin motoruna geçiyor. Ancak 2023 model Jeep Grand Cherokee 4×3 PHEV modelinde olduğu gibi bazı araçlar öncelikli olarak benzin motorunu kullanırken elektrik motoruna geçişi sürücünün inisiyatifine bırakıyor. Elbette standart bir ev priziyle şarj istasyonu kadar hızlı bir biçimde aracı şarj etmeniz mümkün değil ancak gece boyunca ya da mesai boyunca aracı şarj etmek için standart prizler oldukça kullanışlı. Bu durum şehir içi kullanımda elektrikli araçları her geçen gün daha popüler kılıyor. MHEV, İngilizce “mild hybrid vehicle” yani “hafif hibrit otomobil” anlamına gelir.

ÇEVRE SAĞLIĞI

Büyük pili sayesinde PHEV’ler, elektrik motorlarıyla hibritlerden daha uzun mesafeler kat edebiliyor. Örneğin yine Rav 4’ten devam etmek gerekirse aracın PHEV versiyonu aynı yakıtla aracın hibrit versiyonunun iki katından daha fazla yol alabiliyor. Elektrikli araçların menzili batarya kapasitesi ve kullanıma göre değişkenlik gösterir.

BMW ELEKTRİKLİ OTOMOBİLLERİ.

Bir BEV (bataryalı elektrikli otomobil) elektrikli bir motor sayesinde yalnızca elektrikli olarak kullanılır. Bu nedenle otomobile güç sağlayacak içten yanmalı bir motora sahip değildir. Diğer etkenlerin [1] yanı sıra genel olarak kapasitesi elektrikli otomobilin menzilini, diğer bir deyişle tek bir batarya şarjıyla kat edilebileceği mesafeyi belirler.

Bu sınıftaki otomobiller, akaryakıtla çalışan motorlara en düşük elektrik enerjisi desteği sunan otomobillerdir. Bu otomobillerde elektrik enerjisi, geleneksel motoru çalıştırmak ve hareket halindeyken motoru desteklemek, hız kazandırmak için vardır. Bu modeller “48 voltluk hibrit” olarak da bilinir çünkü bataryalarının gücü ve kapasitesi oldukça küçüktür. Bilindiği gibi elektrikli otomobil devrimi, akaryakıtla çalışan otomobillerin dönüşümü ile başladı.

Sıcaklıktan bağımsız olarak menzil kişisel sürüş tarzınız ve ayrıca klima, römork yükü, bagaj vb. Sürüş tarzı açısından şimdiye kadarki en önemli etken ise tercih ettiğiniz otoyolun hızıdır. Yolculuk sırasında otomobilinizi şarj etmeye ihtiyacınız varsa BMW elektrikli otomobiliniz bir DC şarj istasyonuna girdiğinizde varış noktası gibi ön koşullandırılır[1]. Bu yüksek gerilimli bataryanın varış noktasına ulaştığınızda şarj kapasitesini artıracak ve şarj süresini azaltacak şekilde en ideal çalışma sıcaklığına göre ayarlanacağı anlamına gelir . BYD’nin şarj edilebilir modeli BYD DM-i sayesinde, dual mode teknolojisini kullanarak otomobilinizi hem bir elektrikli otomobil hem de içten yanmalı bir otomobil olarak dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Şehir içi kullanımlarınızda sadece elektrikli motorunuzu kullanarak yakıt tasarrufu sağlayan ve çevre dostu bir sürüş gerçekleştirebilirsiniz.

  • Enerjinin kaynağı hidrojen olsa da otomobil kendi ürettiği elektrikle çalıştığı için bu otomobiller da elektrikli otomobil sınıfında yer alır.
  • Elektrikli cihazların harcadıkları toplam enerjiyi belirtmek için kullanılıyor.
  • Elroq’u temel alan VW, Audi veya Cupra modellerinin üretilip üretilmeyeceği ise belirsiz.
  • E-mobilitenin çevremizi nasıl etkilediğine dair daha fazla bilgi edinin.
  • Daha düşük veya daha yüksek bir şarj mümkündür ancak bataryanızın kullanım ömrünün optimize edilmesi için %10 ile 80 aralığında şarj edilmesi tavsiye edilir.
  • İlgilendiğiniz BMW modelleri, kampanyaları ve tüm merak ettikleriniz için BMW Canlı Destek yanınızda.
  • Bu şehir içinde CO2 emisyonunuzu ve gürültü seviyesini azaltmanıza yardımcı olurken aynı zamanda çevre bilinci içeren bir mobiliteye yönelik örnek oluşturmanızı sağlıyor.
  • Yalnızca şarj hedefini otomobilinizin menüsünden %80 olarak ayarlamanız yeterlidir, gerisini otomobilinize bırakabilirsiniz.
  • Kısacası e-mobilitenin tüm avantajlarıyla birlikte tıpkı bir içten yanmalı motora sahip otomobil gibi kullanabilirsiniz.
  • Sıcaklıktan bağımsız olarak menzil kişisel sürüş tarzınız ve ayrıca klima, römork yükü, bagaj vb.
  • Kendi şarj istasyonunuza sahip olarak zamandan tasarruf edebilir ve elektrikli otomobilinizi güvenle evinizde şarj edebilirsiniz.
  • Görüntülere göre, “P, N, R ve D” sürüş modları tıpkı Enyaq’ta olduğu gibi orta konsoldaki küçük bir vites-seçici ile kontrol ediliyor.

Şimdi BMW Dilediğiniz Yerde ile dilediğiniz yerde ve zamanda yetkili satıcılarımızı ziyaret etmeden test sürüşü https://irfanbereketi.com/ gerçekleştirebilirsiniz. Test sürüşü yapmak istediğiniz modeli seçin, sizin için uygun bir tarih ve saat aralığını belirleyin ve randevunuzu kolayca alın. İç mekanda, logo yerine “SKODA” harflerinin yer aldığı yeni bir direksiyon simidi bulunuyor. 13 inçlik dokunmatik ekran ve gösterge ekranı standart olarak sunulurken, artırılmış gerçeklik destekli head-up göstergesi opsiyon olarak bırakılmış. İlgilendiğiniz BMW modelleri, kampanyaları ve tüm merak ettikleriniz için BMW Canlı Destek yanınızda. Görüşmenizi bir temsilci ile sesli, yazılı ve hatta görüntülü olarak gerçekleştirebilirsiniz.

Bu şehir içinde CO2 emisyonunuzu ve gürültü seviyesini azaltmanıza yardımcı olurken aynı zamanda çevre bilinci içeren bir mobiliteye yönelik örnek oluşturmanızı sağlıyor. E-mobilitenin çevremizi nasıl etkilediğine dair daha fazla bilgi edinin. FCEV, İngilizce “fuel cell electric vehicle” yani “yakıt hücreli” otomobildir. Ancak yakıt hücresi motoru, sıkıştırılmış hidrojenin oksijenle temasıyla elektrik üretir ve bu enerji bataryaya ulaşır. Enerjinin kaynağı hidrojen olsa da otomobil kendi ürettiği elektrikle çalıştığı için bu otomobiller da elektrikli otomobil sınıfında yer alır. Hibritler tipik olarak aynı benzin miktarıyla standart bir benzinli araçtan iki kata kadar daha mesafe kat ettiklerini öne sürüyor.

Genel olarak, aerodinamik avantajları düşünülerek tasarlanan çizgiler görüyoruz. Skoda, aynaların ana hatları ve bataryanın ihtiyaçlarına (soğutma ve ısıtma) göre açılıp kapanan ön soğutma sistemi gibi detaylar sayesinde 0.26 Cd hava sürtünmesi yakalamayı başarmış. Yani AC şarjda elektriği bataryanın depolayabileceği hale getiren araç içi şarj sistemi iken DC şarjda bu dönüşümü şarj istasyonu gerçekleştiriyor. DC şarj cihazları, 50 kW ile başlayıp 400 kW’ye kadar çıkan hızlarda şarj sağlayabiliyor.

Evet, EV’lerin oranı hala küçük ancak EV’ler cep telefonları, televizyon ve internet gibi her geçen gün ana akım olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Farklı sportif, verimli ve kişiselleştirilmiş senaryolar için Hans Zimmer tarafından tasarlanan BMW IconicSounds Electric. KWh, Türkçesi kilovatsaat olan ‘kilowatt/hour’ ifadesinin kısaltmasını oluşturuyor. Elektrikli cihazların harcadıkları toplam enerjiyi belirtmek için kullanılıyor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *